Sura äpplen, lite calvados och kanel blir en underbar äppelgelé.
Ingredienser
1 kg sura äpplen
½ liter vatten
2 kanelstänger
2 stjärnanis
1 msk vaniljsocker
Gelésocker, 1 dl per 1 dl avrunnen saft
5 cl calvados
Instruktioner
Skär äpplena i bitar och lägg i en gryta. Tillsätt vatten, kanel och stjärnanis. Koka på svag värme i 20 minuter.
Häll upp i silduk och låt självrinna i 15 minuter.
Mät saften och häll tillbaka i den rengjorda grytan.
Tillsätt vaniljsocker och gelésocker.
Koka upp och koka i ½ minut. Tillsätt calvados och skumma noga.
Häll upp på varma rengjorda glas eller burkar. Förvara i kylskåp.
Hej, jag har idag kokat äppelgelé enligt ditt recept. Gelén blev alldeles utmärkt, men din angivelse av socker är felaktig. Det bör vara 1 dl gelésocker per DECILITER avrunnen saft, INTE per LITER. Som tur var så kollade jag runt lite andra recept också... Du bör kanske ändra i ditt recept?
Hej, jag har idag kokat äppelgelé enligt ditt recept. Gelén blev alldeles utmärkt, men din angivelse av socker är felaktig. Det bör vara 1 dl gelésocker per DECILITER avrunnen saft, INTE per LITER. Som tur var så kollade jag runt lite andra recept också... Du bör kanske ändra i ditt recept?