Äppelgelé med calvados

Serverar: 1 portioner

Sura äpplen, lite calvados och kanel blir en underbar äppelgelé.

Ingredienser

  • 1 kg sura äpplen
  • ½ liter vatten
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 1 msk vaniljsocker
  • Gelésocker, 1 dl per 1 dl avrunnen saft
  • 5 cl calvados
  • Instruktioner

    1. Skär äpplena i bitar och lägg i en gryta. Tillsätt vatten, kanel och stjärnanis. Koka på svag värme i 20 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 15 minuter.
    2. Mät saften och häll tillbaka i den rengjorda grytan. Tillsätt vaniljsocker och gelésocker. Koka upp och koka i ½ minut. Tillsätt calvados och skumma noga.
    3. Häll upp på varma rengjorda glas eller burkar. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Walla2 24 februari 2013

    Hej, jag har idag kokat äppelgelé enligt ditt recept. Gelén blev alldeles utmärkt, men din angivelse av socker är felaktig. Det bör vara 1 dl gelésocker per DECILITER avrunnen saft, INTE per LITER. Som tur var så kollade jag runt lite andra recept också... Du bör kanske ändra i ditt recept?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben