Äpplesorbet med Calvados

Serverar: 6 portioner

Perfekt dessert! Men börja i tid!

Ingredienser

  • 750 g skalade, urkärnade äpplen
  • 4 1/2 dl vatten
  • Skal och saft av 1 citron
  • 2 dl Dansukker strösocker
  • 1 äggvita
  • 2-3 msk calvados
  • Garnering
  • Chokladbit
  • Instruktioner

    1. Klyfta och koka äpplena i 2 dl av vattnet under lock tills de är mjuka. Låt svalna. Mixa eller passera dem. Tillsätt citronsaft och -skal.
    2. Koka resten av vattnet med sockret till en simmig lag. Låt kallna.
    3. Blanda lagen med moset och häll i en form som ställs i frysen i ca 3 timmar. Massan skall bli halvfryst.
    4. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggvitan, litet i sänder, i den halvfrysta massan. Täck över och ställ åter i frysen. Låt stå i 2 timmar.
    5. Vispa i calvadosen i den frysta massan. Täck över äpplesorbeten och ställ åter i frysen. Låt stå i minst 5 timmar.
    6. Tag ut äpplesorbetet och ställ i kylskåp 10 minuter före servering. Skeda upp i portionsskålar och garnera med en chokladbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben