Äpplesorbet med Calvados
Serverar:
6 portioner
Perfekt dessert! Men börja i tid!
Ingredienser
750 g skalade, urkärnade äpplen
4 1/2 dl vatten
Skal och saft av 1 citron
2 dl Dansukker strösocker
1 äggvita
2-3 msk calvados
Garnering
Chokladbit
Instruktioner
Klyfta och koka äpplena i 2 dl av vattnet under lock tills de är mjuka. Låt svalna. Mixa eller passera dem. Tillsätt citronsaft och -skal.
Koka resten av vattnet med sockret till en simmig lag. Låt kallna.
Blanda lagen med moset och häll i en form som ställs i frysen i ca 3 timmar. Massan skall bli halvfryst.
Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggvitan, litet i sänder, i den halvfrysta massan. Täck över och ställ åter i frysen. Låt stå i 2 timmar.
Vispa i calvadosen i den frysta massan. Täck över äpplesorbeten och ställ åter i frysen. Låt stå i minst 5 timmar.
Tag ut äpplesorbetet och ställ i kylskåp 10 minuter före servering. Skeda upp i portionsskålar och garnera med en chokladbit.
Liknande recept
Fyllda kalvrullader i gräddsås med Calvados
4
Äggakaka med äpple i calvados
4
Äppeltårta med calvados
10
Kall konjakssås till rökt fisk
2-4
Ankleverterrin
1 d
4
1
Äppelpaj med valnötter
8-10
Äggtoddy/Eggnog
1
Frasiga äppelbakelser
6
Äppeltimjantryffel
40
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!