Äppelmazarin med kokostosca

En variant på äppelkaka med ett oemotståndligt toscatäcke. Hållbar, frysbar och absolut njutbar! Laktosfri

Ingredienser

  • Mazarin
  • 150 g rumsvarmt laktosfritt smör
  • 2 dl socker
  • 200 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 fint klyftade äpplen
  • Kokostosca
  • 50 g laktosfritt smör
  • 50 g glukos (finns på apoteket)
  • ½ dl laktosfri vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 50 g riven kokos
  • Instruktioner

    1. Koka först toscan. Sjud alla ingredienser på svag värme i en tjockbottnad kastrull i ca 30 minuter, tills den är gyllenbrun i färgen och rör om med jämna mellanrum. Låt sedan svalna.
    2. Vispa ihop smör och socker fluffigt. Tillsätt mandelmassan under vispning. Tillsätt äggen, ett i taget. Vänd ner vetemjölet i massan. Lägg massan i en smord form, avlång eller rund, ca 24 cm i diameter.
    3. Lägg på de klyftade äpplena på massan. Baka i 175 grader i totalt 35-40 minuter, men ta ut kakan efter 20 minuter och bred över tosca smeten. Baka klart. Låt kakan svalna i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben