Äppelmazarin med kokostosca
En variant på äppelkaka med ett oemotståndligt toscatäcke.
Hållbar, frysbar och absolut njutbar!
Laktosfri
Ingredienser
Mazarin
150 g rumsvarmt laktosfritt smör
2 dl socker
200 g riven mandelmassa
3 ägg
1 dl vetemjöl
2 fint klyftade äpplen
Kokostosca
50 g laktosfritt smör
50 g glukos (finns på apoteket)
½ dl laktosfri vispgrädde
½ dl socker
50 g riven kokos
Instruktioner
- Koka först toscan.
Sjud alla ingredienser på svag värme i en tjockbottnad kastrull i ca 30 minuter, tills den är gyllenbrun i färgen och rör om med jämna mellanrum.
Låt sedan svalna.
- Vispa ihop smör och socker fluffigt. Tillsätt mandelmassan under vispning.
Tillsätt äggen, ett i taget. Vänd ner vetemjölet i massan.
Lägg massan i en smord form, avlång eller rund, ca 24 cm i diameter.
- Lägg på de klyftade äpplena på massan.
Baka i 175 grader i totalt 35-40 minuter, men ta ut kakan efter 20 minuter och bred över tosca smeten.
Baka klart. Låt kakan svalna i formen.
Liknande recept
Kommentarer (0)