Äppelmuffins med havretopping

Serverar: 14 portioner

Så enkla och så goda!!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl vatten
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 äpplen i tunna klyftor
  • Socker
  • Kanel
  • Topping
  • 75 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet.
    3. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben