Äppelmuffins med mandelmassetopping

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt goda muffins, de stekta äppelbitarna och toppingen gör allt... Mums!

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk 3%
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Fyllning
  • 3 stora äpplen, ex. jona gold
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk malen kanel
  • Smuldeg
  • 75 g kallt smör
  • 200 g mandelmassa
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • Florsocker och kanel att pudra över
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft), vanlig ugn 225 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner det smälta smöret och mjölken.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Grovriv mandelmassan. Placera ut 20 små muffinsformar på en plåt.
    3. Tärna äpplena och stek dem i smör, kanel och socker. Låt svalna. Vänd ner äppelbitarna i smeten.
    4. Fyll formarna till 2/3 med smet.
    5. Tärna smöret och nyp ihop det med havregrynen, mjölet, sockret och den rivna mandelmassan.
    6. Strö smuldeg över varje muffins.
    7. Grädda i ugnen 13-15 min.
    8. Låt svalna på galler och pudra över kanel och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben