Äppelmuffins på mandelmjöl

Serverar: 8 portioner

Delikata små rackare som dessutom är mättande. Går att frysa och plocka fram lite då och då.

Ingredienser

  • 6 dl skållad mandel (5 dl mandelmjöl)
  • 2 röda äpplen
  • 3 ägg
  • 4 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk agavesirap
  • Garnering
  • 1 dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg skållad mandel i en mixer och kör i någon minut. Skölj äpplena och skär i mindre bitar. Vispa ägg med kanel, vaniljsocker och agavesirap. Tillsätt mandelmjöl och hackat äpple.
    2. Fördela blandningen i muffinsformar och strö lite hackad mandel över. Grädda i ca 20 minuter tills de fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mib4286 2 mars 2010

    Smaken var det inget fel på, men de är väldigt långt ifrån muffins. Min smet blev mer som pajdeg (tänk smulpaj) i konsistensen och kakorna blev i och för sig goda, men saknade fluffigheten som muffins har. Borde kanske vara lite mer vätska med i receptet?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben