Delikata små rackare som dessutom är mättande.
Går att frysa och plocka fram lite då och då.
Ingredienser
6 dl skållad mandel (5 dl mandelmjöl)
2 röda äpplen
3 ägg
4 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
2 msk agavesirap
Garnering
1 dl hackad mandel
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg skållad mandel i en mixer och kör i någon minut.
Skölj äpplena och skär i mindre bitar. Vispa ägg med kanel, vaniljsocker och agavesirap.
Tillsätt mandelmjöl och hackat äpple.
Fördela blandningen i muffinsformar och strö lite hackad mandel över.
Grädda i ca 20 minuter tills de fått en fin färg.
Smaken var det inget fel på, men de är väldigt långt ifrån muffins. Min smet blev mer som pajdeg (tänk smulpaj) i konsistensen och kakorna blev i och för sig goda, men saknade fluffigheten som muffins har. Borde kanske vara lite mer vätska med i receptet?
Smaken var det inget fel på, men de är väldigt långt ifrån muffins. Min smet blev mer som pajdeg (tänk smulpaj) i konsistensen och kakorna blev i och för sig goda, men saknade fluffigheten som muffins har. Borde kanske vara lite mer vätska med i receptet?