Äppelrutor med lingonsylt

Serverar: 20 portioner

En lättbakad kaka som du gör i långpanna. Dubbel sats till stor långpanna 30x40 cm.

Ingredienser

  • 150 g margarin, rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk kanel
  • 3 st äpplen
  • 0,75 dl lingonsylt
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,5 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kanel och bakpulver. Rör ner mjölblandnig och vatten. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25x35 cm, och bred ut smeten jämnt. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Ringla lingonsylten över kakan och strö över solroskärnor och pärlsocker. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. När kakan svalnat, skär den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben