Äppelsoppa med chokladstickor

Serverar: 4 portioner

En härlig soppa som serveras i små skålar. Toppa med en smaksatt vaniljglass. Beräkna 1 tsk nymortlad kardemumma till ca 3 dl glass.

Ingredienser

  • Äppelsoppa
  • ½ liter äppelmust
  • 1 vaniljstång
  • 2 kanelstänger
  • 4 msk råsocker
  • 1 msk arrowrot
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Chokladstickor
  • 10x15 cm smördeg
  • 25 g mörk riven choklad
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med chokladstickorna: Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegsplattan så tunt det går. Strö den rivna chokladen ovanpå.
    2. Skär ut små tunna stickor. Vrid dem försiktigt och lägg på bakplåtsförsedd plåt. Ugnsbaka i 5-10 minuter. Låt kallna.
    3. Äppelsoppa: Koka upp kryddorna och sockret i äppelmusten, red därefter med arrowrot utrört i kallt vatten. Låt svalna och ställ sedan soppan i kylskåpet över natten.
    4. Sila av kryddorna. Skala och tärna äpplet fint, pressa över citronsaften. Låt äpplena marineras i ett par minuter och lägg sedan ner dem i soppan. Servera soppan iskall med glass och chokladstickor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben