Björnbärsmousse

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Enkel björnbärsmousse. Servera i små portioner och eftersom moussen i sig är ganska enkel, piffa helst till med t.ex. med franska chokladsticks, vit choklad och citronmeliss.

Ingredienser

  • 250 g björnbär
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ½ msk socker
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk florsocker
  • 1 msk citrussaft/juice
  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Mosa bären till en jämn smet med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt alla ingredienser förutom grädden och äggen.
    2. Vispa grädden, blanda sedan ut äggen. Häll i björnsbärssmeten och blanda väl. Servera i portionsglas och låt helst vila i kylskåpet före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    karinanordkvist 20 mars 2016

    Undrar vad som menas med "blanda sedan ut äggen"?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben