Lyxig festtårta med vit chokladmousse och björnbärsmousse. Jag gjorde den till svägerskans 50-årskalas.
Ingredienser
Tårtbotten
5 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl potatismjöl
1 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
Vit chokladmousse
6 dl vispgrädde
400 g vit choklad
Björnbärsmousse
200 g björnbär
1 1/2 dl grädde
1/2 dl florsocker
2 tsk citronsaft
2 blad gelatin
5 dl grädde till dekoration samt valfria frukter/bär
Gelè: 1 1/2 dl saft
1 1/2 dl gelésocker
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt. Grädda i en stor form, kakan på bilden är 33 cm i diameter. 175 grader, ca 30 min.
OBS ! den vita chokladmoussen bör tillagas dagen innan.
Värm grädden tills den nästan kokar. Bryt ner chokladen, rör hela tiden. Kyl över natten. Innan användning vispas den upp med elvisp.
- Björnbären tinas och mosas. Vispa grädden hårt.
Blötlägg geltinet i vatten, krama ur och smält på låg värme i citronsaften. Vispa ihop alltsammans med florsockret.
- Dela tårtan i tre delar, lägg de två fyllningarna emellan.
- Bre vispgrädde över hela tårtan samt kanterna. Lägg på bären i en snygg dekoration.
Gele:
Blanda i en kastrull och låt koka i en halv minut. Låt svalna lite innan man skedar över bären
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Champagne och mat
Den lyxigaste av drycker skall givetvis inmundigas av de lyxigaste av...