Frukttårta

Lyxig festtårta med vit chokladmousse och björnbärsmousse. Jag gjorde den till svägerskans 50-årskalas.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • Vit chokladmousse
  • 6 dl vispgrädde
  • 400 g vit choklad
  • Björnbärsmousse
  • 200 g björnbär
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 blad gelatin
  • 5 dl grädde till dekoration samt valfria frukter/bär
  • Gelè: 1 1/2 dl saft
  • 1 1/2 dl gelésocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt. Grädda i en stor form, kakan på bilden är 33 cm i diameter. 175 grader, ca 30 min. OBS ! den vita chokladmoussen bör tillagas dagen innan. Värm grädden tills den nästan kokar. Bryt ner chokladen, rör hela tiden. Kyl över natten. Innan användning vispas den upp med elvisp.
    2. Björnbären tinas och mosas. Vispa grädden hårt. Blötlägg geltinet i vatten, krama ur och smält på låg värme i citronsaften. Vispa ihop alltsammans med florsockret.
    3. Dela tårtan i tre delar, lägg de två fyllningarna emellan.
    4. Bre vispgrädde över hela tårtan samt kanterna. Lägg på bären i en snygg dekoration. Gele: Blanda i en kastrull och låt koka i en halv minut. Låt svalna lite innan man skedar över bären

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champagne och mat
    Den lyxigaste av drycker skall givetvis inmundigas av de lyxigaste av...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben