Frukttårta

Serverar: 10 portioner

En underbar sommartårta med Rörsocker strö, Philadelphia cheese light, mini fraiche, kardemumma, valfria bär och frukter.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1 dl Rörsocker strö (Dansukker)
  • 3/4 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • Fyllning
  • 200 g Philadelphia cheese light
  • ½ mini fraiche
  • 2-3 msk Rörsocker strö
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 tsk kardemumma
  • Garnering
  • Färska bär och/eller frukter
  • Instruktioner

    1. Botten: Klä botten till en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i smeten.
    3. Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 15 minuter.
    4. Lossa kakan från kanten och tag den ur formen. Tag bort papperet från kakan.
    5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred över kakan.
    6. Garnera kakan med valfri frukt eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champagne och mat
    Den lyxigaste av drycker skall givetvis inmundigas av de lyxigaste av...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben