Björnbärsmousse

Serverar: 4 portioner

God efterrätt till nyår kanske.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 250 g frysta björnbär
  • 2 dl vatten
  • 1–1 1/2 msk råsocker strö eller sötningsmedel strö
  • 2 äggvitor
  • 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Ta undan 8–12 bär till garneringen. Koka upp vattnet och lägg i resten av bären. Låt bären tina och mosa dem med en gaffel eller rotera till puré i en mixer.
    2. Smält gelatinet på svag värme i sin egen fuktighet och rör samman med bärmassan. Smaksätt med sockret.
    3. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt bärblandningen tillsammans med gräddfilen. Dela upp moussen i portionsglas och låt stå i kylen ett par timmar. Garnera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben