Äppelyoghurtbröd med dinkelmjöl

Serverar: 1 portioner

Ett bröd med naturlig kraft. Hög måbra faktor för magen och för själen. Resultatet talar för sig själv!

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovt hackade nötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor havssalt
  • 4 dl yoghurt naturell
  • 1 rivet äpple
  • 3 msk honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
    3. Rör ner yoghurten, det rivna äpplet och honungen och rör om ordentligt.
    4. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten.
    5. Grädda brödet längst ner i ugnen cirka 1 timme och 20 min.
    6. Kontrollera med sticka att brödet är helt klart. (Ska ha en temperatur på 72 grader i mitten).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sussilo56 9 mars 2010

    Tänk att ett så enkelt bakat bröd kan vara så gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben