Äpple och kanelmuffins

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 45 minuter

Goda

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1,25 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äpplen, skalade och skurna i klyftor
  • Kanelfyllning
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 60 g smält smör
  • 2 msk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till kanelfyllningen och ställ åt sidan.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen, ett i taget.
    3. Blanda i mjölken, vaniljen och de torra ingredienserna i äggblandningen och vispa samman allt till en jämn smet.
    4. Fyll pappersklädda formar till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten. Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten.
    5. Tryck ner äppelklyftorna till hälften i smeten. Strö över rikligt med malen kanel och grädda sedan 25-30 min i 175°C för stora muffins och något kortare tid för mindre

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kossan 7 november 2008

    Detta blev gott. Tack skall du ha. Ha en trevlig helg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben