Ättiksgurka

Serverar: 1-3 portioner

klar favorit

Ingredienser

  • 3 kg små gröna gurkor
  • 1 l inläggningsättika
  • 2 dl salt
  • 9 dl socker
  • Dillkronor
  • Senapsfrön
  • Instruktioner

    1. Skölj gurkorna o skiva dem.Varva ner gurkor, dillkronor och senapsfrön i en stor kruka eller spann.
    2. Rör ihop ättika, salt, och socker tills sockret smält och slå över gurkan.
    3. Lägg i burkar ställ svalt .
    4. Gurkan är klar att ätas efter ca 1 vecka

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lexy85 6 juli 2008

    Den här gurkan kan man vara sig sluta göra eller sluta äta när man väl har börjat. Klart min barndoms favvo. Tack snälla!!

    bettan1262 26 juli 2010

    Ska ättikslagen vara varm?

    UffeP 25 augusti 2012

    denna gurkan är som min bardoms gurka helt fantastisk både att göra och äta

    Relaterade Artiklar

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben