Denna 70-tals klassiker blir lätt hela familjens favorit. Härligt med olika tillbehör som man kan plocka med under middagen. Vill du lyxa till det kan du byta ut fläskfilén mot oxfilé. Det går också bra att använda kyckling om du föredrar det.
Ingredienser
800g-1kg fläskfilé
Smör till stekning
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten morot
2 vitlöksklyftor
1 skalat och urkärnat äpple
3 msk curry
400 ml kokosmjölk (1 burk)
2 buljongtärningar (grönsaks- eller hönsbuljong)
1 dl vatten
3 dl grädde
Salt
Peppar
1 nypa socker
Servering
Kokt basmatiris
Ananas
Banan
Mandarinklyftor
Jordnötter
Kokosflingor
Mango chutney
Instruktioner
- Putsa fett och hinnor från köttet. Skär det i skivor och stek det gyllene i smör. Salta och peppra.
- Finhacka lök, paprika, skalad morot, vitlök och äpple och fräs utan att ta färg tillsammans med smör i en tjockbottnad gryta. Pudra över curryn.
- Tillsätt kokosmjölk, vatten och grädde och smula ner buljongtärningarna. Låt allt koka tillsammans under lock i 10 minuter. Mixa med hjälp av en handmixer till en slät sås direkt i grytan. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
- Blanda ner köttet och låt allt bli varmt. (se till att köttet är genomstekt om det är fläsk eller kyckling)
- Servera köttet med de olika tillbehören och nykokt basmatiris.
Liknande recept
Kommentarer (0)