Agnes fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En härlig fiskgryta med smak av sol och hav

Ingredienser

  • 400 g vit fisk t.ex. Alaska pollok
  • 250 g laxfilé
  • 4 st medelstora morötter i tunna skivor
  • 4 st selleristjälkar i tunna skivor
  • 4 st potatisar i tärningar
  • 2 st gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 20 st kärnfria svarta oliver
  • 1/2 l fisk- eller grönsaksbuljong
  • 3 msk rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Tag fram fisken om de är frysta och låt dem tina en stund och skär dem i tärningar ca 3*3 cm
    2. Ta en grytkastrull häll i oljan
    3. Hacka löken och vitlöken och bryn dem lätt i oljan Tillsätt morötter selleri och potatistärningarna och vänd dem ner i oljan späd med buljongen. Låt det koka ca 10 minuter tills potatisen är halvkokt.
    4. Lägg i fiskbitarna och oliverna som halveras. Låt det puttra tills allt är mjukt smaksätt med saften av en pressad citron.
    5. Salta och peppra vid behov tänk på att buljongen kan vara salt!

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben