Aioli

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 5 minuter

Mammas recept på snabb och god aioli. Passar perfekt till fisksoppa.

Ingredienser

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk havssalt
  • 2 äggulor
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Krossa vitlöken med saltet och lägg det i en bunke. Rör i äggulorna och blanda i oljan, lite i taget. Börja med att droppa under kraftig vispning tills aiolin är tjock och glänsande. Smaka av med citron. Detta recept ger ca 4 dl.
    2. [Det får absolut inte komma med någon äggvita, för då blir det misslyckat.]

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben