aioli

gott till grillat, tacos eller dipp

Ingredienser

  • 4-8 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk havssalt
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl olivolja
  • Instruktioner

    krossa vitlöken med havssaltet,lägg det i en bunke och rör i äggulorna och vinägern,blanda i oljan lite i taget, i börja bara droppvis , under kraftig vispning tills aiolin är tjock och glänsande. smaka av och förvara aiolin i en ren bunke i kylskåpet upp till 5 dagar. Ger ca 3 dl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben