Aioli

Serverar: 4 portioner

Tycker du att det verkar svårt att göra egen majonnäs? Den vanligaste anledningen till att såsen skär sig är att ingredienserna inte håller samma temperatur. Ta fram ägg och olja i god tid innan du börjar. Skulle du mot förmodan ändå misslyckas är det bara att ta fram en äggula till och sedan tillsätta den skurna majonnäsen i långsam takt under vispning.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 dl majs- eller rapsolja
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • citronsaft efter smak
  • Instruktioner

    Se till att samtliga ingredienser håller samma temperatur (rumstemperatur blir enklast). Vispa ihop äggulorna i en skål som du placerat på en fuktig kökstrasa för att den inte ska glida omkring. Tillsätt oljan under omrörning, i början droppvis och sedan i en tunn stråle. Pressa i vitlök och smaka av med salt och citronsaft. Ännu enklare blir det om du gör aiolin i matberedare. Tillsätt oljan medan maskinen kör runt äggulorna. Det är i princip omöjligt att misslyckas!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben