Aioli

Serverar: 4-6 portioner

Oslagbar tillsammans med vitlöksbröd, antingen som förrätt eller till kötträtten.

Ingredienser

  • 3 rejäla vitlöksklyftor
  • 2 råa äggulor
  • ca 2,5 dl olja
  • ca 1/3 tsk salt
  • några droppar vitvinsvinäger el. citron
  • Instruktioner

    Pressa ner vitlöken i en bunke. Rör ner äggulorna. Använd gärna elvisp eller vispa flitigt för hand nu när oljan ska i. Häll droppvis i oljan (häller man i den för snabbt så skär det sig.) Smaksätt med salt och vinäger eller citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helena1989 25 april 2008

    Väldigt god aioli, slår verkligen de köpta varianterna. Var gott att blanda citronsaft och vinäger istället för att välja ett av dem, det gav en mjuk smak.

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben