Amiras tekakor

Gott och nyttigt

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 1 l lättmjölk
  • 75 g jäst
  • 175 g margarin
  • ½ dl farinsocker
  • 1 msk salt
  • 2 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lägg havregrynen i en bunke, värm mjöken fingervarm och slå den över grynen, låt stå och svälla 15 min. Smula i jästen och rör om.
    2. Smält margarinet och häll det i havregrynsmassan. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta igenom degen.
    3. Låt jäsa 20-30 min.
    4. Kavla ut degen, drygt centimeter tjock och tag med runt mått ut kakor (9-10 cm i diameter).
    5. Låt jäsa på plåt 30 min.
    6. Gräddas i mitten av ugnen 225 grader 8-10 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (1)

    lillawe 29 januari 2009

    Jättegoda tekakor! Familjen har mumsat på dem hela kvällen. Dessa kommer jag att baka igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben