Amoz ädla filégratäng.

Serverar: 2 portioner

Idag fick jag till en gratäng som smakar mycket av ädelost. I vårt tycke en riktig höjdare faktiskt. Dessutom är den väldigt lätt att fixa.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 små gula lökar
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 gul paprika
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1 msk Provencale örtkrydda
  • 3 dl grädde
  • 1 påse Kvibille riven ädelost, 140 g
  • Margarin
  • Instruktioner

    Låt den frysta kycklingfilén tina till hälften. Skär varje filé i 2-3 cm tjocka skivor. Krydda dem med salt, svartpeppar och Provencale örtkrydda. Skala och skiva den gula löken, vitlöken och paprikan. Lägg det tillsammans med en klick marg. i en skål och micra i 2-3 min. Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form. Lägg filéskivorna ovanpå. Blanda grädden och den rivna ädelosten och häll över köttet. Gratinera i ugn 225° ca 20 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Servera gärna Basmatiris och en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben