Amoz Dubbelkyckling.

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Tyckte det blev riktigt gott!

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Smör
  • Ca 100 g färskost, naturell
  • 4 bitar soltorkade tomater i olja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 50 g schwarzwaldskinka
  • 400 ml kokosmjölk (1 burk)
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl grädde
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingfiléerna till hälften och klyv varje filé i 3 delar. Låt det tina färdigt så du kan trycka ut dem lite tunnare. Krydda med salt och svartpeppar. Smörj en eldfast form. Lägg 3 delar kött intill varandra. Blanda samman färskost, hackade tomater och vitlök. Bred osten över köttet. Strimla paprika och skinka och bryn lätt i smör. Fördela blandningen över osten och lägg de återstående kycklingbitarna över. Sätt in formen i ugn på 225° ca 10-15 min.
    2. Blanda under tiden kokosmjölk, grädde, ketjap manis. kycklingfond och riven ost. Ta ut formen och häll såsen runtom. Låt gå i ugn ytterligare 15-20 min.
    3. Det blir ganska mycket sås så du kan utan vidare dubbla allt utom ingredienserna till såsen.
    4. Servera kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben