Amoz Festivalkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Tänkte på vår just avslutade Sweden Rockfestival när jag skulle döpa mitt recept, och det är ju många festivaler hela sommaren. Hoppas ni ska gilla rätten lika mycket som vi gjorde. Väldigt lätt och smidigt var det också.

Ingredienser

  • 2 stora kycklingbröstfiléer
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk Mango Chutney
  • 140 g bacon
  • 5-10 cm purjolök
  • 1 liten röd paprika
  • 2 kiwi
  • Smör
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk Mango chutney
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 6 färska gröna sparrisar
  • 5-6 plommontomater
  • Instruktioner

    1. Dela den halvtinade kycklingfilén till 4 bitar. Skär en skåra i varje bit. Blanda samman parmesanost och Mango chutney till en röra och fyll filéerna. Linda baconskivor runt om.
    2. Skär ner purjo och paprika och fräs några minuter i en kastrull tillsammans med en klick smör. Skär kiwin i små bitar och lägg i kastrullen och rör om. Låt det puttra samman 1 min.
    3. Lägg kycklingknytena i en eldfast form och lägg paprika, purjo och kiwiröran runt om köttet. Sätt in formen i ugn på 225° ca 15 min. Rör under tiden samman grädde, crème fraiche, mango chutney, soja, kycklingfond, västerbottenosten. salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och sätt in i ugnen igen ca 20 min.
    4. Dela sparrisen i lite mindre bitar och förväll lätt. Garnera gratängen med sparris och tomathalvor precis innan serveringen. Gott med ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben