Amoz Filé surprise!

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En fläskfilé kan ju tillagas på många sätt, idag fick fantasin bestämma som så många gånger förut. Gott blev det kan jag lova!!!

Ingredienser

  • 600-700 g fläskfilé
  • 200 g Fresh Bonjour, mild vitlök
  • 10 cm purjolök
  • ca 1 dl förvällda kantareller
  • 140 g bacon
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär en djup skåra längs med den. Finstrimla purjolöken. Blanda samman vitlöksosten, purjon och svampen. Bred ut röran i skåran. Linda baconskivor runt filén så den håller ihop.
    2. Lägg den i en smord ugnsfast form. Klicka på lite smör och sätt in formen i 200-225° ugnsvärme. Sätt gärna en stektermometer i den tjockaste delen och låt den gå till 65-70° eller ca 20 min.
    3. Servera gärna en god potatisgratäng till och lite grönt.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (2)

    kekke46 1 april 2012

    Hej! Åt din goda rätt igår var underbar god. Får fem poäng av mig och min man. Tack för receptet :)

    dolores 4 augusti 2012

    Mycket gott ! Nu i kantarelltider kan man "flössa" med mer svamp ock lägga lite stuvning runt om köttet. Hasselbackare var perfekt till. Tack så mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben