En fläskfilé kan ju tillagas på många sätt, idag fick fantasin bestämma som så många gånger förut. Gott blev det kan jag lova!!!
Ingredienser
600-700 g fläskfilé
200 g Fresh Bonjour, mild vitlök
10 cm purjolök
ca 1 dl förvällda kantareller
140 g bacon
Smör
Instruktioner
- Putsa filén och skär en djup skåra längs med den.
Finstrimla purjolöken. Blanda samman vitlöksosten, purjon och svampen. Bred ut röran i skåran. Linda baconskivor runt filén så den håller ihop.
- Lägg den i en smord ugnsfast form. Klicka på lite smör och sätt in formen i 200-225° ugnsvärme. Sätt gärna en stektermometer i den tjockaste delen och låt den gå till 65-70° eller ca 20 min.
- Servera gärna en god potatisgratäng till och lite grönt.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hej! Åt din goda rätt igår var underbar god. Får fem poäng av mig och min man. Tack för receptet :)
Mycket gott ! Nu i kantarelltider kan man "flössa" med mer svamp ock lägga lite stuvning runt om köttet. Hasselbackare var perfekt till. Tack så mycket.