Amoz Hawaiifilé.

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Jag kan lova er en riktigt god gratäng om ni provar detta egenkomponerade recept. Det är så himla kul att improvisera i köket.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 rödlök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 brk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 dl grädde (gärna laktosfri)
  • ½ färsk ananas
  • 2 små bananer
  • 2 tsk curry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Riven västerbottenost (rikligt)
  • Instruktioner

    1. Ta bort hinnorna på fläskfilén och skär den i skivor. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn köttet lätt och lägg i ugnsform. Skala och strimla rödlök och vitlök. Ta bort kärnorna i paprikan och skiva i tunna skivor. Fräs samman lök och paprika så det blir mjukt. Lägg över köttet. Skiva svampen och fräs tills vattnet är borta. Lägg svampen i formen. Skär ananasen i bitar och bananerna i skivor och lägg över kött och grönsaker i formen. Vispa samman kokosmjölk, grädde och curry och häll över i formen. Strö till sist över den rivna osten. Sätt in formen i 225 ° ca 10-15 min eller tills gratängen fått fin färg.
    2. Servera med risnudlar eller ris.
    3. Tips: Om du vill kan du strö cashewnötter över när den är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    johanwijk 16 maj 2011

    Det är ett jätte gott recept, det var jätte lättlagat. Bra jobbat Amoz ^_^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben