Amoz kastanjefilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett eget recept som blev mycket omtyckt bland vänner.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilè
  • 1 liten purjolök
  • 400 g vattenkastanjer och bambuskott
  • ½ paprika
  • 400 g hela champinjoner (1 burk)
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • Margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk curry
  • 1 msk senap
  • ½ dl chilisås
  • Några stänk kinesisk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 1 klyfta vitlök
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Putsa filèn och skär den i lagom tjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda paprikapulver och curry i lite smält margarin i en stekpanna. Bryn köttet däri och lägg över det sen i en smord ugnsform. Skär purjon i tunna skivor och paprikan i små bitar. Bryn grönsakerna tillsammans med champinjoner, vattenkastanjer och bambuskott. Lägg över blandningen på köttet. Blanda ihop grädde, crème fraiche, senap, chilisås, soja, fond och den pressade vitlöken. Häll såsen över kött och grönsaker. Strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i 10-15 minuter. Servera helst med risnudlar eller vanligt ris. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben