Amoz Kiwikyckling.

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Jag gillar att jobba med Kycklingfiléer för det kan man variera på många sätt.

Ingredienser

  • 4 halverade kycklingfiléer
  • 100 g rökt skinka
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 184 g skivade champinjoner (1 liten burk)
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • 2 kiwi
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk chilisås
  • 1 stor Mozzarellaboll
  • Instruktioner

    Krydda filéerna lätt med salt och peppar och lägg dem i en ugnsfast form. Skär ner skinkan i små bitar, skiva vitlöken. Fräs samman skinka,vitlök och svamp i smör. Krydda med vitlökspulver. Låt fräsa ca 5 min. Fördela det över kycklingen.Skala och skiva kiwin och fördela över kycklingen. Blanda grädde, fond, soja och chilisås i en kastrull och smula ner osten. Låt det koka samman så att osten smälter. Häll såsen över köttet och gratinera på ca 220° i ungefär 30 min. Servera med kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    fialotta88 27 mars 2014

    Var kommer kiwin in?

    amoz 30 mars 2014

    Nu har jag redigerat receptet så ni vet vart kiwin ska vara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben