Amoz lax- och räkcocktail
Serverar:
4 portioner
Tid:
15 minuter
En frisk, snabb och supergod förrätt.
Ingredienser
4 tunna skivor gravad eller rökt lax
250 g räkor med skal
4 gröna sparris
ca ¼ av en färsk ananas
1 stor tomat
Lite sallad
1½ dl crème fraiche
1-2 tsk curry
Instruktioner
Skär bort det nedersta på sparrisen och kok den i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt den kallna. Rensa räkorna, skär laxen i mindre bitar.
Dela tomaten och ananasen i små bitar. Skär varje sparris i tre delar.
Blanda samman créme fraiche och curry.
Varva sallad, tomater, ananas, lax, räkor och sparris. Avsluta med en stor klick av créme fraichen, ett par räkor och sparrisknoppen.
Liknande recept
Kall lax- och räkpaj
4.5
30 min
4-6
22
Räkcocktail
4
10 min
1
1
Lyxig lax- och torsksoppa med sting
4.8
1 h 20 min
4-6
1
Lax- och avokadosallad
4.5
15 min
1
2
Lax- och spenatpaj med dilldoft
3.5
4
3
Lax- och squashgratäng
5
35 min
4
3
Färgsprakande räkcocktail
4
8
2
Lax- och räktårta
4.9
10-12
2
Lax- och färskostterrin
10
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!