Ja go vänner, nu fick fantasin spela huvudrollen då det blev dags för käk. Och faktum är att det blev riktigt gott, jag lovar!
Ingredienser
500-600 g fläskfilé
ca 1½ dl förvällda kantareller
ca 5 cm purjolök
1 liten röd paprika
2 klyftor vitlök
3-4 skivor spickeskinka eller annan kallrökt skinka
ca 3 dl grädde
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
1 kryddmått söt chilipulver
1 msk vilt och kantarellfond
2 tsk worcestersås
1 tsk kinesisk soja
2 msk vitt vin
ca 100 g riven västerbottenost
Persilja
Matfett
Ljus redning
Instruktioner
- Putsa filén och skär den i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar och bryn i matfett i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.
- Skär purjon i tunna skivor, paprikan i små bitar och hacka vitlöken. Bryn allt i stekpannan några minuter och lägg sen över i grytan. Skär skinkan i små bitar och fräs tillsammans med den förvällda svampen några minuter. Lägg över i grytan.
- Häll grädde och vatten i stekpannan (diska inte ur den innan), tillsätt fond, worcestersås,soja och vitt vin och låt reducera. Tillsätt den rivna osten och krydda med chilipulver. Red med ljus redning till lagom konsistens.
- Häll såsen i grytan och låt allt koka ihop ca 5 min. Avsluta med att strö lite klippt persilja och servera ett gott ris till, förslagsvis Basmatiris.
Liknande recept
Kommentarer (0)