Amoz majgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ja go vänner, nu fick fantasin spela huvudrollen då det blev dags för käk. Och faktum är att det blev riktigt gott, jag lovar!

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • ca 1½ dl förvällda kantareller
  • ca 5 cm purjolök
  • 1 liten röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 3-4 skivor spickeskinka eller annan kallrökt skinka
  • ca 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 kryddmått söt chilipulver
  • 1 msk vilt och kantarellfond
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk vitt vin
  • ca 100 g riven västerbottenost
  • Persilja
  • Matfett
  • Ljus redning
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär den i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar och bryn i matfett i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.
    2. Skär purjon i tunna skivor, paprikan i små bitar och hacka vitlöken. Bryn allt i stekpannan några minuter och lägg sen över i grytan. Skär skinkan i små bitar och fräs tillsammans med den förvällda svampen några minuter. Lägg över i grytan.
    3. Häll grädde och vatten i stekpannan (diska inte ur den innan), tillsätt fond, worcestersås,soja och vitt vin och låt reducera. Tillsätt den rivna osten och krydda med chilipulver. Red med ljus redning till lagom konsistens.
    4. Häll såsen i grytan och låt allt koka ihop ca 5 min. Avsluta med att strö lite klippt persilja och servera ett gott ris till, förslagsvis Basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben