Amoz marängäpplen.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Kul med lite omväxling på alla äppelpajer och äppelkakor som finns, så nu kopplade jag på fantasin och här är resultatet. Jättegott sa de som blev bjudna!!!

Ingredienser

  • 6-8 äpplen
  • 1-1½ dl flytande honung
  • 2 msk kanel
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl kokos
  • 3 äggvitor
  • ½ dl socker
  • Rostad flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och ta ur kärnhusen. Smörj en eldfast form och ställ äpplena i formen. Blanda samman honung och kanel och fördela i hålen på äpplena.
    2. Vispa ägget och äggulorna tllsammans med sockret, vitt och pösigt. Smält smöret och låt svalna. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kokos. Tillsätt mjölblandningen växelvis med det avsvalnade smöret. Häll smeten runt om äpplena.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd i sockret. Lägg marängsmeten ovanpå äpplena och strö mandeln över.
    4. Grädda ganska långt ner i ugnen på 175° ca 20 min eller tils äpplena känns färdiga.
    5. Servera med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eniver 31 januari 2013

    Det var en bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben