Amoz mello-gryta för 2

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Ja, ikväll var det dags för melodifestivalen så därför döpte jag min nya rätt därefter. Lättgjord och god.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • 5-10 cm purjolök
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten brk skivade champinjoner, 184 g
  • 2 dl crème fraiche med franska örter ICA
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Skär den tinade kycklingen i strimlor. krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem lätt i smör. Lägg dem åt sidan . Skär paprikan i strimlor och purjon i tunna skivor. Fräs samman dessa i samma panna som du stekte köttet i. Tillsätt svampen och låt det fräsa samman någon minut. Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt crème fraiche, grädde och den rivna osten. Låt allt puttra på svag värme ca 10 min. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Receptglad 27 februari 2016

    Gjorde denna Mello-gryta idag när det faktiskt är Mello. Hade inte Creme Fraiche med franska örter hemma, utan tog Creme fraiche tomat/basilika och det blev gott. Nästa gång ska jag prova med franska örter. Tack för ett bra recept!Dessutom färska champinjoner för jag gillar inte burkvarianten.

    amoz 1 mars 2016

    Kul att du gillade den....har jag färska champinjoner så föredrar jag också det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben