Amoz Örtrutor

Serverar: 80 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett superenkelt bröd som kom till i en hast!

Ingredienser

  • 1 l mjölk, röd
  • 1 dl smält smör
  • 1 dl olivolja
  • 100 g jäst (för matbröd)
  • 2 tsk salt
  • 3 msk flytande honung
  • 2,6 l vetemjöl, ca
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Till pensling
  • Olivolja
  • Torkad timjan
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en matberedare och häll på lite av mjölken så att jästen löser sig. Häll därefter på resten av mjölken, det smälta smöret blandat med oljan, salt, örter och honung. Tillsätt mjöl samtidigt som matberedaren drar runt tills degen har en fin konsistens. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Kör runt degen ett par varv innan du tar upp den på bakbordet. Knåda ihop den med lite mjöl och dela den i två delar. Lägg bakplåtspapper i två långpannor och smörj lite lätt. Kavla ut degen till två rektanglar som passar i långpannorna. Skär, utan att skära igenom, ut lagom stora fyrkanter, ca 40 st på varje. Låt jäsa i ca 10 minuter, Pensla med olivolja och strö lite torkad timjan över. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter. Har du varmluftsugn så kan du med fördel grädda båda plåtarna samtidigt.
    2. Låt brödet svalna på galler, ät med lite smör på och njut!! Går alldeles utmärkt att frysa!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben