Amoz septembergryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ja, ibland blir det bara så gott när fantasin får flöda - hoppas ni också tycker så!

Ingredienser

  • 500 g grytbitar (mörat nötkött)
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • 1 palsternacka
  • 1 liten gul eller röd paprika
  • 10-12 små kastanjechampinjoner (färska)
  • Smörolja
  • Vatten
  • 2 dl crème fraiche med vitlök/parmesan
  • 2 msk grädde
  • 1 msk kalvfond
  • Redning, ev
  • Instruktioner

    1. Skär grytbitarna i mindre bitar om det behövs och bryn dem i smörolja några minuter i en stekgryta. Klipp baconet i strimlor och tillsätt. Låt det fräsa samman i c:a 5-10 min och krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp köttet på en tallrik.
    2. Skala och skär palsternackan i slantar och paprikan i bitar. Dela svampen i fyra delar. Fräs palsternacka, paprika och svamp någon minut och lägg sedan tillbaka köttet i grytan och blanda ihop alltsamman.
    3. Häll på vatten så det täcker kött och grönsaker. Låt det koka upp och sedan puttra i c:a 20 min. Blanda sedan ner crème fraiche, grädde och kalvfond. Om det behövs, tillsätt redning.
    4. Servera kokt potatis, pressgurka och svartvinbärsgelé till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben