Så var det dags att sätta igång fantasin efter att först inventerat kyl, frys och skafferi. Det blev en riktigt god och lättlagad gratäng. Hoppas den ska smaka!
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 rödlök
1 röd spetspaprika
1 pkt Kelda skogssvampsoppa, 5 dl
1 pkt Milda Mat, 250 ml
2 dl crème fraiche
1-1 ½ dl riven parmesanost
Salt
Svartpeppar, grovmalen
Smörolja
Instruktioner
Skala och strimla löken. Ta ur kärnor och hinnor i paprikan och strimla den. Fräs samman lök och paprika mjukt i smörolja i micron ca 2 min.
Lägg röran i botten på en eldfast form. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, krydda med salt och svartpeppar. Lägg dem ovanpå lök-och paprikaröran.
Blanda samman soppan, crème fraichen och Milda mat. Häll det över kycklingbitarna så de täcks, strö sist över parmesanosten.
Gratinera i ugn på 175°-200° ca 45 min.
Servera ris eller risnudlar och en god sallad till.
Herregud det var en underbar rätt tog riktig grädde den var krämig och är rekomenderad starkt
Super gott och enkelt. Klar 5:a
Tack snälla! Så roligt att fler än vi gillar den enkla rätten.