Ancis räkomelett

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Receptet kan lätt fördubblas, tar längre tid att steka!

Ingredienser

  • Omelett
  • 2 ägg
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Stuvning
  • ½ msk matfett
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 dl skalade räkor
  • Dill
  • Salt
  • Peppar
  • 1 strimlad rödlök
  • Instruktioner

    1. Gör först stuvningen. Smält smör i en gryta och rör ner mjölet. Späd med grädden till en slät stuvning. Krydda. Häll i nästan alla räkor, (spara några till dekoration), och dill efter tycke och smak.
    2. Vispa ihop omelettsmeten och stek under omrörning i en medelvarm stekpanna. När smeten stelnat, häll upp på en tallrik. Skeda drygt hälften av räkstuvningen på halva omeleten och vik den andra halvan över. Skeda resten av stuvningen över den vikta omeletten och dekorera med strimlad rödlök och resten av räkorna. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben