Räkomelett

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mums! Jag brukar byta ut lite av mjölken och fyller upp med grädde.

Ingredienser

  • Ugnsomelett
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 - 1 msk margarin eller smör
  • Fyllning
  • 2 msk margarin eller smör
  • 4 - 5 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten (eller fiskbuljong)
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 250 - 300 g räkor
  • Dill eller persilja efter eget behag
  • Instruktioner

    1. Ugnsomelett: Koka mjölk, låt svalna något. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Vispa samman äggen, lite av vetemjölsredningen och sedan resten av mjölken, salt och peppar, blanda väl. Häll smeten i en ugnssäker form ca 18 cm i diameter. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills omeletten fått en guldgul färg och stelnat.
    2. Fyllning: Smält matfettet i kastrull. Rör ner mjölet, späd med vatten (eller fiskbuljong) och grädde. Koka stuvningen 3-5 min. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt räkor. Låt allt bli varmt, klipp ner dillen eller persiljan. Häll stuvningen över ugnsomeletten låt stå en liten stund och sen är det bara att hugga in! Glöm inte dina favorit grönsaker!
    3. Smaklig Måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 10 november 2011

    Smakrikt och gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben