Anders kycklinggryta med lever

Serverar: 4 portioner

En mycket läcker gryta

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer (ca 400 g)
  • 200 g kycklinglever
  • 4 färska lökar
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • ½ hönbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk hackad persilja
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skär kyckling och kycklinglever i bitar. Skär löken i kvartar och tomaterna i halvor.
    2. Bryn kycklingen och levern i smör i en stekpanna tills det är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
    3. Vispa ihop lätt crème fraiche, vatten buljongtärning och soja i en gryta. Lägg i kyckling och lever och låt det koka ca 5 minuter.
    4. Fräslök och tomater i smör i stekpannan. Rör ner det i grytan och strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben