Anettes tekakor

Serverar: 50-60 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Mycket mumsiga.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl strösocker
  • 300 g margarin
  • 2 tsk salt
  • 2,75 l vetemjöl
  • 4 pkt jäst
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk och havregryn och låt svälla över natten. Rör ut jästen i lite socker. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda allt till en deg som bakas ut meddetsamma.
    2. Kavla ut till tunna plattor, ca 1 cm tjocka. Låt jäsa på plåt i ca 2 timmar. Grädda i 225° i ca 5-10 minuter då de har fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben