Anitas gratinerade kassler
Kasslerskivor ligger på en bädd av lök och äpplen. Gratängsåsen består av crème fraiche och grädde, smaksatt med rosmarin och senap.
Läckert , eller hur ?
Ingredienser
8 skivor benfri kassler
2 gula lökar
4 äpplen
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1/2 dl riven ost
Sås
1 ½ dl matlagningsgrädde
1 ½ dl crème fraiche
2 msk senap
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
½ dl ost
½ citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skala och hacka löken och äpplena. Skär löken i tunna skivor och äpplena i fina klyftor.
- Låt löken mjukna i en stekpanna i lite smör tillsammans med äpplena.
- Krydda med salt, peppar och saften av en halv citron.
- Häll på ett par msk vatten och låt alltsammans mjukna under lock ett par minuter.
- Smöra en ugnsäker form och bred ut lök - äpplefräset i botten på formen.
- Lägg kasslerskivorna ovanpå.
Blanda samman grädde och crème fraiche och smaksätt blandningen med senap, salt, romarin och peppar.
- Häll blandningen över kasslerskivorna och strö på riven ost.
- Gratinera i ugnen tills alltsammans fått fin färg, ca 15 minuter.
- Servera kokt ris eller potatismos till.
- Smaklig spis !
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gott...