Ann-Britts festfilé

Serverar: 4 portioner

En helt underbar gratäng med fläskfilé, champinjoner och skinka som jag fått av min f.d. arbetskamrat

Ingredienser

  • 600 g skivad fläskfilé
  • 200 g färska hackade champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 hg rökt skinka
  • Riven ost
  • 2,5-3 dl grädde, valfri fetthalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Bulta ut fläskfiléskivorna något och bryn dem. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Bryn champinjoner, lök och pressad vitlök.
    3. Fördela champinjoner, lök, vitlök och strimlad skinka över filén. Häll över grädden blandad med crème fraiche. Täck med massor av hyvlad ost.
    4. Gratinera i ca 15-20 min eller tills gratängen fått fin färg.
    5. Servera med klyftpotatis och sallad.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (10)

    ingelalarsson 28 mars 2008

    Det här lät spännande en ny helg att testa nya recept.

    lenala 7 maj 2008

    Jag undrar var creme fraichen kommer in i bilden? Det står inte i beskrivningen när creme fraichen skall tillsättas.

    matnjutaren 13 maj 2008

    Tack för receptet! :D Ska göra det och bedöma sen..när jag hinner..suck..:P

    mamma06 24 juni 2008

    Åt detta till middag igår å den var väldigt god. Kommer absolut göra den igen.

    matnjutaren 25 oktober 2008

    Hej! Nu har jag provat detta recept o jag säger bara...MUMS! Var uppskattat av oss som åt. Har tillagat det mer än en gång och lika gott varje gång. Enkelt recept med ändå med "festkänsla". Tack för receptet! :D

    Wombat04 2 november 2008

    Ett jätteläckert recept med pålitliga ingredienser. Dock uteslöt jag skinkan då jag inte är förtjust i rökt smak ihop med annat så här, jag tycker att det rökta lätt tar över. Men MYCKET gott var det och kommer definitivt att lagas fler gånger. Tack för detta! Bella

    Farmoran 4 januari 2009

    Detta var en mycket god fläskfilé-rätt. Jag bjöd på den nyårsafton och alla tyckte den var väldigt god och festlig. Det var mycket gott med den rökta skinkan och osten! Tusen tack för det receptet!

    Ullas 23 augusti 2009

    tack för jättegott recept

    kickan51 25 september 2009

    Tack för ett gott recept! Kul med ett recept med mitt namn./ Ann-Britt

    sivan52 3 oktober 2009

    Hej! Ett riktigt, riktigt gott recept. Kommer absolut att göra detta fler gånger. Provar fler recept nu för vi skall ha en söndagsbjudning snart och kollar vad vi skall bjuda på. Tack för receptet. kram Siv

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben