Annas Godaste Pepparkakor

Serverar: 300 portioner

Detta är min mormors recept och jag kan lova att godare pepparkakor finns inte! Men man måste följa receptet exakt och våga och mäta NOGA. Gör du det behöver du inte ens ha mjöl på bakbordet! Kavlas TUNT!!

Ingredienser

  • 213 gram Smör ( Ej margarin )
  • 425 gram Socker
  • 850 gram vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2,5 dl ljus sirap
  • 14 gram bikarbonat
  • 1 msk nejlikor
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Rör socker och rumsvarmt smör pösigt. Tillsätt ägg och sirap rör en stund så det blandas ordentligt. Medans det blandas tillsätts kryddorna. Blanda i mjölet och bikarbonaten, ta lite mjöl i taget, men ha i allt mjöl. Låt vila över natten.
    2. Kavlas tunt och grädda i 225 grader. Ska inte gräddas hårt, dom ska bli ljust bruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben