Annas pepparkakor

Serverar: 100 portioner

Krispiga och knäckiga

Ingredienser

  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 2 ½ dl socker
  • ½ msk malda nejlikor
  • ½ msk malen ingefära
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • ½ tsk olivolja med citronsmak
  • 250 g rumstempererat extrasaltat smör
  • 1 dl skållad hackad eller malen mandel
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • (Citronolivoljan kan ersättas med lite riven citronskal)
  • Instruktioner

    1. Värm sirap, socker, kryddor och olja i en kastrull under omrörning till sockret smält.
    2. Lägg smöret i en bunke, häll den varma sockerblandningen över smöret och rör till en jämn smet. Blanda ner den hackade mandeln och till sist vetemjöl och bikarbonat.
    3. Forma till en rulle. Rulla in i plastfolie och låt vila i kylskåp ett dygn.
    4. Skiva tunt, med till exempel en osthyvel, och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 7 minuter. Ugn 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mirkka 17 november 2012

    Hej! Detta är verkligen bästa receptet! Gjorde dessa förra året samt året innan, tappade bort receptet o blev så glad när jag hittade det igen här, tack! Måste säga att jag annars tycker att nyåkers är bäst av de man kan köpa i butik. Detta recept slår även dem..

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben