En god gryta som gör sig ännu bättre dagen efter. Praktiskt göra den dagen innan, så har man mer tid till annat då den ska ätas!
För Er som inte tycker om älgkött, alt inte har tillgång till det, går det lika bra med nötkött.
Ingredienser
700 gr fruset älgkött
1 stor brk champinjoner
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlökslyftor, pressade, eller
1-2 msk fransk senap
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Viltkrydda
2-3 msk viltfond
4 dl crème fraîche
3-4 dl matlagningsgrädde
Soya (för färgen)
Instruktioner
- Fräs den hackade gula löken tillsammans med svampen i en stor järngryta. Klipp gärna svampen i mindre bitar med sax, medan den är kvar i burken.
- Skava köttet i tunna strimlor och lägg ner i grytan allt eftersom Du skavar upp det. Bryn så det får fin färg. Krydda och sätt till viltfonden. Använd vitlök eller senap, båda blir lite väl starkt.
- Häll på crème fraîchen och matlagningsgrädden och sätt till soya så att grytan får fin färg.
- Koka grytan 30-60 minuter, så köttet är mört och fint. Se till att grytan är "såsig", annars lägger den sig ovanpå potatisen och det blir inte bra! Sätt till extra matlagningsgrädde eller mjölk, om det ser för torrt ut!
- Servera med pressad potatis, en fräsch grönsallad, lingonsylt och/eller vinbärsgelé, samt ett mustigt rött vin.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegott !! mmmmm