Apelsinkaka

Serverar: 8-10 portioner

Vacker bjudkaka med fyllning av marsankräm och dajmkulor.

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 påse marsankräm, snabb
  • 2 dl mjölk
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 påse dajmkulor
  • Pensling och Garnering
  • 1 ägg
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunke. Smält smöret tillsätt grädden och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och lös den. Tillsätt resten av ingredienserna och det mesta av mjölet arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Tillaga marsankrämen enl förpackningen. Blanda ner apelsinskal. Ta upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 1/3 och 2/3. Kavla ut den stora till en rund platta ca 27 cm i diameter. Lägg på bakpappersklädd plåt. Bred på marsankrämen och strö över dajmkulorna. Gör långa band av en liten del av den lilla degen och lägg i ett rutmönster över kakan. Gör två snoddar av resten och lägg runt kakans kant. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben