Apelsinkaka

Serverar: 8-10 portioner

En saftig mandelkaka fylld med apelsinskivor.

Ingredienser

  • 125 g sötmandel, mald
  • 125 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • Rivet skal av en halv apelsin
  • 2 apelsiner
  • Garnering
  • Apelsinskivor
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning, därefter mandel och det rivna apelsinskalet. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad liten rund form med löstagbar kant. Täck med ett lager skalade och tunt skurna apelsinskivor och därpå resten av smeten. Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter. Låt kakan svalna i formen. Dofta över lite florsocker och garnera ev. med vridna apelsinskivor. Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben