Apelsinkakor
Serverar:
30 portioner
Tid:
30 minuter
Enkel och snabb liten småkaka
Ingredienser
100 g smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
Rivet skal av en apelsin
Ev. garnering
Mandelspån
Instruktioner
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, mjöl och apelsinskal.
Klicka ut smeten ganska glest på bakplåtspappersklädd plåt. Strö ev över mandelspån.
Grädda ca 5 minuter tills de har flutit ut lite grann och fått fin färg. Låt dem kallna på plåten.
Ugn 175ºC.
Liknande recept
Fin apelsinkaka
5
1 h 20 min
10
2
Apelsinkaka med chokladtäcke
30 min
10-12
Apelsinkaka i långpanna
4.7
1
Apelsinkaka i långpanna
5
20 min
2
Gammaldags apelsinkaka
4.5
1
Apelsinkaka med hallon
4
16
1
Apelsinkakor med havregryn
5
50 min
1
Apelsinkaka med chokladgarnering
10
Mjuk apelsinkaka
4
50 min
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!