Apelsinkakor

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och snabb liten småkaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Rivet skal av en apelsin
  • Ev. garnering
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, mjöl och apelsinskal.
    2. Klicka ut smeten ganska glest på bakplåtspappersklädd plåt. Strö ev över mandelspån.
    3. Grädda ca 5 minuter tills de har flutit ut lite grann och fått fin färg. Låt dem kallna på plåten.
    4. Ugn 175ºC.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben