Apelsinsaft

Ett jättenkelt sätt att göra apelsinsaft och gott smakar den också.

Ingredienser

  • Ca 1 kg apelsiner
  • 9 dl socker
  • 1 msk citronsyra
  • 5 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Borsta apelsinerna i varmt vatten. Skala av det gula på skalen med potatisskalare. Blanda skalen med socker och citronsyra i en skål. Koka upp vattnet och häll det över. Rör då och då så att sockret löser sig.
    2. Låt lagen kallna. Pressa saften ur apelsinerna och häll den i sockerlagen. Sila saften och häll den på rena, kalla flaskor. Sätt på lock och förvara saften svalt.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    mumsan 7 april 2017

    Supergod!

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Saft
    Att göra sin egen saft är enkelt och känns verkligen husmoderligt, lyx...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben