Apelsinsaft

Serverar: 6 portioner

Min mans stora favorit!

Ingredienser

  • 12 stora, fina apelsiner (skalet ska vara fint!)
  • 3 - 4 kg strösocker
  • 2 liter vatten
  • 60 gr citronsyra
  • Instruktioner

    Värm socker och vatten tills sockret löst sig helt. Låt svalna. Skölj och skrubba apelsinerna i varmt vatten. Torka av dem. Riv av det yttersta gula, men var försiktig så du inte får med av det vita (det är beskt!). Häll det i lagen. Pressa apelsinerna. Lös citronsyran i lite av lagen och häll i den och saften från apelsinerna i lagen. Den färdiga saften silas ner i mörka, torra flaskor. Förvaras i kylskåp.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Saft
    Att göra sin egen saft är enkelt och känns verkligen husmoderligt, lyx...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben